Documenten en verslagen


Fotoverslag Portret op Zondag
11 juni 2023
Thea de Haan

Thea was zo sportief om op het allerlaatste moment in te vallen voor onze gast van deze zondag. Dank je wel Thea, het was een een geslaagde dag met weer mooie werken als resultaat.


Impressie Portret op Zondag
11 april 2023
Piet Buis

Onze gast voor april was Piet Buis van Fa. H. Wegewijs  op de Rozengracht, een winkel voor kaas, broodjes en delicatessen en een begrip in de Jordaan.

Piet was een voorbeeldig model. Hij zat stil als een professional.
Maar hij was ook nieuwsgierig naar onze vereniging wat resulteerde in een levendige en prettige interactie met onze schilders/tekenaars.
Voor bij de borrel had Piet een assortiment kazen uit eigen winkel meegenomen. Dank je wel Piet.
Al met al een geslaagde dag.

Piet Buijs met de door hem gekozen werken en de kunstenaars. Piet was zeer enthousiast over de kwaliteit van de portretten en kon aan het einde van de dag op verzoek van hemzelf  en met toestemming van de makers met drie werken onder de arm naar huis.

Verslag Open dag
15 januari 2023 van 13.00 tot 17.00 uur
Een groot succes!

De activiteitencommissie bedankt nogmaals iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de eerste Open Dag in 2023. We zijn extra dankbaar voor de inzet van Ben, Christa, Henny, Thea en Veronique die jaar op jaar klaarstaan als er iets moet worden georganiseerd.
En we hebben ook zoveel andere mensen iets zien doen, zoals helpen bij het inrichten en opruimen, mensen ontvangen, koffie en thee verzorgen e.d.
Hen willen we  ook nadrukkelijk bedanken.
We kijken terug op een vrolijke dag met 60 à 70 enthousiaste bezoekers, waarvan sommigen zich daadwerkelijk hebben aangemeld voor een cursus of een proefles. Een mooi resultaat en dat verdient een groot compliment aan de docenten en iedereen die heeft geholpen!
Daarnaast hebben mensen geflyerd in de buurt en onder vrienden en bekenden (ook digitaal) en aankondigingen opgehangen in bibliotheken, buurthuizen en winkels.
Debby Marchena verzorgde een bekendmaking op NH Radio.
Allemaal welkome aanvullingen op de advertentie die het bestuur in de Jordaankrant had geplaatst.
Sinds kort heeft de vereniging weer een communicatiecommissie die bij een volgende gelegenheid kan helpen met nog meer publiciteit voor onze activiteiten.


Verslag Nieuwjaarsbijeenkomst
8 januari 2023 van van 14.00 tot 17.00 uur

Voor het eerst in het nieuwe gebouw en sinds een paar jaar konden we weer een feestje bouwen. Je kon merken dat velen van ons blij waren weer onbezorgd het glas te heffen en elkaar te begroeten.
Namens het bestuur hield ‘het inlopend bestuurslid’ John de Boer een korte toespraak over de herstart na corona, alle inspanningen van de vrijwilligers die nodig zijn en het ontwikkelen van nieuwe plannen voor cursusaanbod en het aantrekken van nieuwe leden.
Daarna kon de taart met vuurwerk knallen.

De grote verrassing deze middag was docent Jacob Siemons met zijn tangopartner. Dit riep bij sommigen van ons heimwee op naar dansles of zelfs Buenos Aires . Wat een temperament! De bijgaand foto bewijst het!
Ongemerkt en professioneel kwamen hapjes langs en werden glazen ingeschonken met op de achtergrond dansmuziek van eind vorige eeuw.
Voor sommigen was dit toch te heftig en hadden wat meer romantischere muziek gewenst.
Kortom een geslaagde middag die fantastisch voorbereid was.


De schildervakantie met de salonboot 2022

Wat een zalige tocht!
En steeds weer met veel plezier kan ik mee om de groep te begeleiden met het schilderen, tekenen enzovoort.
Dit was voor mij alweer de zeventiende keer, ongelooflijk. Een keer in deze periode nam Joop het van mij over en twee jaar was het vanwege Corona niet mogelijk, anders was het 20 keer geweest.
Het blijft ieder jaar weer een verrassend gebeuren. Waar gaan we naar toe? En wie gaat er mee?
Dit jaar ging de tocht vanuit Amsterdam naar Gorinchem, Woudrichem, Heusden, Dordrecht, Gouda en via Alphen a/d Rijn weer richting Amsterdam.
En niet te vergeten:  onze trouwe Nel gaat (bijna) altijd mee om van alles te regelen en dat is bijzonder fijn. Dank je Nel.
We hebben erg genoten.
Volgend jaar zit al in ons hoofd en in de pen. Over het waar, hoe en wanneer? Dat horen jullie weer.

Lieve groet,
Marjan van Berkel
Docent schilderen en tekenen op maandag en dinsdagavond.