de zondagsschilders Amsterdam

Alle dagen van de week welkom bij de Zondagsschilders

De Zondagsschilders is een Amsterdamse vereniging voor amateur-kunstenaars. Bij ons kun je als beginner of gevorderde alle dagen van de week terecht niet alleen om te schilderen, maar voor tal van kunstzinnige cursussen en activiteiten. We geven het hele jaar door lessen, in tekenen, schilderen (met en zonder model), aquarelleren (ook in Artis), grafische technieken, ruimtelijke vorming, beeldhouwen, collages maken en fotograferen.

Daarnaast organiseren wij in de zomermaanden creatieve vakantieweken en buitenactivitetien, houden we exposities, gaan samen naar musea en organiseren ook kortdurende cursussen, creatieve workshops voor kinderen en bieden coaching aan gevorderde kunstenaars.

De cursussen worden gegeven door bevoegde docenten; sommigen leggen het accent meer op de techniek, weer anderen op het je helpen ontwikkelen van je eigen creativiteit.

Naast cursussen met docenten hebben we ook op verschillende dagen inloop-ateliers, waar je zonder docent, maar wel samen met anderen individueel kunt werken.

De Zondagsschilders is een gezellige vereniging waar veel leden ook actief zijn als vrijwilliger. Alleen de docenten zijn professionals. Omdat leden op allerlei gebied meehelpen in de organisatie van de vereniging, kunnen wij de prijzen van cursussen en activiteiten laag houden.

Onze twee ateliers zijn in een oud schoolgebouw in hartje Amsterdam op het adres Rozenstraat 206 (dat is achter de Rozengracht, dus gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, maar wel een beetje verborgen achter een appartementencomplex).

Iedereen kan deelnemen aan onze cursussen, maar dat moet je wel lid zijn of worden van onze vereniging. Het lidmaatschap bedraagt € 40,00 per jaar (of € 10,00 als je een korte cursus volgt).

Geïnteresseerd? Kom eens langs, of meld je vrijblijvend bij een cursus aan voor een kennismaking en ontdek of de sfeer je bevalt.