Algemene informatie over de kunstenaar.
Voor zijn portretkunst gebruikt Edgar Jansen verschillende technieken, als pastel, aquarel, olieverf, potlood, krijt of inkt. Hij werkt graag door directe observatie ter plaatse. Met vloeiende lijnen, subtiele kleuren en een zekere nonchalante directheid is hij in staat de bewegingsvrijheid van bijvoorbeeld dansers en muzikanten vast te leggen en geeft hij uitdrukking aan het karakter van hun dans en muziek.
Algemene informatie over haar werkwijze
Hermine Groenendaal begeleidt op individuele wijze de cursisten van het grafisch atelier van de Zondagsschilders met een scala van technieken: etsen, droge naald, aquatint, vrije bijt, waterglasdruk, vernis moux, sjabloondruk, monoprint, linosnede.
Alles is mogelijk: prenten naar eigen ontwerp of geïnspireerd door …, figuratief of abstract, zwart-wit, grijstinten of briljante kleuren. Einddoel is als zelfstandig prentmaker te kunnen werken.
Algemene Informatie over haar werkwijze
In de lessen van Ida van Veen gebeurt van alles: tekenen, schilderen, plakken, scheuren en dat naar model, aan de hand van een stilleven, op muziek of naar een gedicht.
Zij vind het belangrijk je als cursist open te leren stellen en bereid zijn mee te doen, je de vraag te stellen hoe je tot een beeld komt en hoe je dat op kunt bouwen, je laten stimuleren vanuit je gevoel te werken, vanuit de werkelijkheid tot eigen ideeën te komen en eigen expressiemogelijkheden ontdekken en ontwikkelen.
Algemene informatie over haar werkwijze
Ike van Cleeff baseert haar lessen in het algemeen op geheel vrije opdrachten. Soms werkt zij met een model als inspiratiebron voor de cursusgroep. Voor haar staat de individuele ontwikkeling van de cursist centraal. Zij werkt vanuit een klassieke achtergrond, maar ook met vrijere opdrachten.
Algemene informatie over de kunstenaar
De interesse van Jacob Siemons gaat vooral uit naar het snijpunt van abstract en figuratief. Achter een goed figuratief kunstwerk gaat abstractie schuil en in abstracties kun je concrete verhalen vinden. Vanuit deze gedachte wil hij bij de cursist een eigenheid vinden en tot ontwikkeling brengen.
In het werk van Joost van der Krogt zijn weerspiegelingen en het contrast tussen licht en donker terugkerende thema’s. Daarbij zoekt zij naar de relatie tussen materiaalgebruik en de essentie van het gekozen onderwerp.
Zij geeft al jarenlang met veel plezier cursussen in het tekenen en schilderen, zowel binnen als buiten op verschillende locaties.
Katelijn exposeert regelmatig en is tevens oprichter van artist-run gallery Popinnart.
Voor haar eigen werk laat zij zich vooral inspireren door de mens in al zijn hoedanigheden en is daarnaast geïnteresseerd in alle kunstuitingen, van figuratief tot abstract en van schilderen tot ruimtelijk en fotografie.
Rudolf Valster is autodidact In zijn werk gaat het voornamelijk om één thema: Vanitas ofwel de Vergankelijkheid.
Hij geeft de tijdelijkheid van ons bestaan weer in beeld, geïnspireerd op de dingen om ons heen: schijnbaar waardeloze voorwerpen zoals op straat gevonden bloemen, onkruid of beschimmeld fruit.
Het zijn residuen van het voortschrijden van de tijd en ze worden verwerkt in het thema de vergankelijkheid oftewel vanitas. Hiermee laat hij de schoonheid van het verval zien.
Ook verwijst Rudolf naar de schilderkunst, het materiaal en het schilderen zelf in aquarel, olieverf of ei tempera. Maar Rudolf maakt ook ruimtelijk werk.
Ook werkt hij met cyanotypie (blauwdruk)en met pigmentdruk (piezografie).
Rudolf exposeert regelmatig.
Website www.rudolfvalster.nl/recent
Algemene informatie over haar werkwijze
Ruys wil haar cursisten een beter gevoel leren ontwikkelen voor vormen, kleuren, licht, beweging, verhoudingen en restruimtes. Dus kennisoverdracht in het eerste deel van de les, en vrij werken in het tweede deel. Zij stimuleert ook het buiten de lessen tekenen en schilderen en het museumbezoek.
Algemene informatie over de beeldhouwer
Willem Harbers werkt voornamelijk in marmer, maar combineert dit vaak met andere materialen zoals hout, metaal en kunststof.
Algemene informatie over de kunstenaar
Indra Terburg maakt olieverfschilderijen en werkt voornamelijk in een abstracte stijl. Zowel in haar abstracte werk als in het figuratieve werk wordt er eerst heel precies gekeken naar de omgeving.
Zowel de visueel waarneembare werkelijkheid als abstracte ideeën kunnen dienen als onderwerp voor een schilderij, het zijn alleen andere vormen van werkelijkheid.
Kleur, lijn en kwaststreek zijn de basiscomponenten van de schildertaal, waardoor altijd een vorm van “schilderkunstig realisme” ontstaat; of het werk figuratief is of abstract, is eigenlijk niet het belangrijkste.
Algemene informatie over de kunstenaar:
Hij is de laureaat van de “Bauhütten-prijs” van de Pfalz en was gedurende haar “Duizendjaar-viering” betrokken bij de restauratie van de Wormskathedraal.
Als houder van de meestertitel beheerst hij het hakken van sculpturen, maaswerken, profielstukken en reliëfs en hij kan deze kunst ook onderwijzen.
Een Erasmusbeurs bracht hem tijdens zijn opleiding naar Utrecht, waar hij zijn liefde voor het heerlijke Nederland ontdekte.
Hij spreekt Nederlands, Engels en Duits en kijkt ernaar uit om zijn passie in elk van deze talen met jou te delen.
Algemene informatie over de kunstenaar.
Belangrijke thema’s in het werk van Gerda van Bockxmeer zijn beweging, ritme en kleur. Het Hollands landschap is een belangrijke inspiratiebron: het licht, de helderheid van kleur en de beweging in lucht en water.
Zij werkt graag naar de waarneming.
“De cursus geef ik met veel plezier, het enthousiasme van de cursisten vind ik heel stimulerend en scherpt ook weer mijn blik.”
Algemene informatie over de kunstenaar
De installaties waar Barbara mee afstudeerde waren een combinatie van veel verschillende materialen met onder andere keramiek en wol en tekeningen met conté en aquarel. Ze zocht steeds het contrast op in de materialen. De tekeningen en aquarellen die ze nu maakt lijken verhalend maar kunnen ook goed op zichzelf staan en je meenemen in een bijna Oosterse sfeer. Haar werken met zwarte inkt laten haar Aziatische roots zien.
Zij geeft al jarenlang met veel plezier cursussen in tekenen en schilderen, zowel binnen als buiten. Zoals tijdens een jaarlijkse Waddentocht, waar het stoer tekenen en schilderen is tussen het hijsen van de zeilen en het overstag gaan.
Het hele jaar door is er werk van Barbara te zien bij Galerie Posthuys op Texel en verschillende kunstuitlenen door het hele land.