Inschrijven

De Zondagsschilders is een vereniging en dat betekent dat je eerst lid moet worden van onze vereniging voordat je mee kunt doen aan een cursus.

 

We geven cursussen in tekenen, schilderen, grafische technieken en/of beeldhouwen, wil jij je talent verder benutten of je hobby een impuls geven, meld je dan aan. De cursussen zijn geschikt voor zowel mensen met als zonder ervaring. Al onze docenten zijn professionele kunstenaars.
Lid worden, al of niet tegelijk met cursusinschrijving, kan via:

Meedoen met de Zondagsschilders kan op 2 manieren:

Vanouds werken we bij de Zondagsschilders met Jaargroepen, dat zijn 36 lessen verdeeld over het voor- en najaar op een vaste tijd en met een vaste docent. Elke jaargroep heeft zijn eigen accent, bijvoorbeeld portrettekenen, aquarelleren, ruimtelijk vormen. Er wordt zowel gewerkt met individuele begeleiding als met een thematische vorm van lesgeven. Voor specifieke informatie kijk bij de beschrijving van de Jaargroep.

Daarnaast hebben we afgepaste op thema gerangschikte cursussen, de duur van deze cursussen varieert van 4 tot 16 weken en alles daartussen in. Bij het cursusoverzicht ziet u alle relevante informatie.

Lidmaatschap en cursuskosten

De kosten voor het lidmaatschap bedragen 40 euro per jaar. Het daarbij komende cursusgeld  voor een jaargroep  staat vermeld in het cursusrooster en varieert tussen de 320 en 380 euro per jaar. De prijs is namelijk afhankelijk van het aantal keren dat er een model aanwezig is.

Met de ledenpas van de Zondagsschilders krijg je korting bij een groot aantal winkels die kunstmaterialen verkopen.

Materiaal

Op de ateliers zijn schildersezels, tekenborden, boetseer- en beeldhouwbokken, etspersen en een vlakdrukpers aanwezig. Andere materialen moet jezelf meenemen, een aantal dingen zijn op de Ateliers te koop zoals: papier, lijsten en olieverfpaneeltjes evenals alle benodigde materialen voor grafiek zoals papier, zink en linoleum tegen geringe vergoedingen.

Een proefles

Heeft u belangstelling voor een van de jaargroepen, dan kunt u eenmalig een les volgen.

I.v.m. de coronaregels is het t.n.o. niet mogelijk om proeflessen te volgen.

Informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op