Vrije werkplaatsen

Vrije werkplaatsen zijn groepen die zonder begeleiding van een docent aan het werk zijn op de ateliers van De Zondagsschilders

Er kan hier gewerkt worden op eigen initiatief, met eigen onderwerp en techniek

UBHRE5721
KA PA
vrij

Vrije werkplaats modelstudies

(Dinsdagmiddag)

Elke dinsagmiddag van 14:00 tot 16:30 wordt in deze vrije werkplaats gewerkt naar een naaktmodel dat poseert in kortere of langere standen. De samenstelling van de groep is van beginners tot vergevorderden en de sfeer is ontspannen en geconcentreerd. Er wordt een variatie aan technieken gebruikt wat inspirerend en stimulerend werkt.

Hermine Groenendaal, die de vrije werkplaats begeleidt, zorgt elke week voor een goed model. Het naaktmodel poseert in korte en lange standen. In het algemeen is dit 3 x 10 en 2 x 15 minuten, dan, na een pauze van 20 minuten, 3 x 20 minuten. Het model bepaalt meestal zelf de houdingen die aangenomen worden.

 

Deze middag is een uitstekende gelegenheid om zelfstandig, in volledige vrijheid te werken. De samenstelling van de groep is van beginners tot vergevorderden. De sfeer is ontspannen en geconcentreerd en er wordt een grote variatie aan technieken door de deelnemers gebruikt. Deze combinatie werkt bijzonder inspirerend en stimulerend. Tijdens de pauze en na afloop van de sessies kun je eventueel het werk van de anderen bekijken. Het materiaalgebruik bepaal je zelf. Er is een beperkte keuze aan papier op het atelier te koop.

Vrije werkplaats – geen model

(Woensdagmorgen)

Een vrije werkplaats die een inspirerende omgeving is en de mogelijkheid biedt om je creatief te ontwikkelen. De deelnemers variëren van aspirant beginner tot bijna professioneel! Dit zorgt voor een verrassende dynamiek. Deze vrije werkplaats wordt elke woensdagmorgen van 10:00 tot 12:30 gehouden.