Grafiek

Grafische- of kunstdruktechnieken worden in beeldende kunst gebruikt om reproduceerbare afbeeldingen te maken

Debby Marchena1
Wolf
Thea van Nieuwkerk

Grafische technieken

(vrijdagavond)

  • Wij geven het hele jaar door lessen in grafische technieken op vrijdagavond van 18.30 – 22.00 uur in ons atelier in de Rozenstraat.
  • Per jaar zijn dat 36 lessen.
  • Docent is Hermine Groenendaal
  • De standaard cursusprijs exclusief materiaal is € 380,00 voor 36 lessen per jaar
De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt ieder moment van het jaar beginnen mee te doen (we berekenen het cursusgeld op basis van het aantal lessen dat je nog kunt volgen).
De benodigde materialen, zoals papier, zink en linoleum kun je tegen kostprijs in het Atelier aanschaffen.

Een breed scala van technieken wordt toegepast, zoals: etsen, aquatint, droge naald, vrije bijt, vernis moux, waterglasdruk , materiaaldruk, linosnede, houtsnede, monoprint, sjabloondruk en gemengde technieken. Er zijn drie persen: één pers wordt alleen voor het afdrukken van etsen gebruikt, een andere pers voor linosnedes en houtdrukken en de derde pers voor sjabloondrukken en monoprints.

We leren je al doende de (basis) technische vaardigheden, in je eigen tempo, met alle ruimte voor eigen expressie en artistieke voorkeuren. En echt alles is mogelijk: prenten naar eigen ontwerp of gebaseerd op een voorbeeld, figuratief of abstract, zwart-wit of met veel kleuren, enz.

Tijdens iedere les bespreken we zowel de gebruikte druktechniek als het artistieke eindresultaat.