Fotografie

Stap met deze Cursus Fotografie: De Basis en het Vervolg in de wereld van de Digitale Fotografie van de Zondagsschilders. Fototechniek gecombineerd met inhoud en kunst.

foto4
foto3
foto2

Fotograferen, de basis en het vervolg 

(maandagmiddag)

 • De cursus Fotograferen, de basis en het vervolg geven wij vanaf 3 mei  op vier achtereenvolgende maandagen plaats, ‘s middags van 14.00 tot 16.30 uur
 • Docent is Rogier Alleblas. Hij is beroepsfotograaf en fotografiedocent.
 • De cursusprijs is € 75,00 voor vier lessen.

Nadere informatie

In deze cursus combineren we techniek met inhoud en ga je zelf aan de slag met tips en trucs over compositie en het gebruik van licht.
Wie ben jij als fotograaf, wat wil jij met je foto vertellen?

Cursusopbouw

 • de basis
 • lichtbeheersing
 • op straat praktijk
 • studiowerk
 • kunstbeschouwing

Werkwijze

Iedere les begint met het bespreken van de opdracht van de vorige week. Daarna theorie, een kort filmpje of bespreking van een bekende fotograaf.
Vervolgens gaan we in de les fotograferen, soms met een technische oefenopdracht, soms een creatieve.
In overleg met de docent kunnen we werken aan een expositie of een eigen project.

Basiscursus Fotograferen

(woensdagavond)

 • De cursus Basiscursus fotografie geven wij vanaf 5 mei op vier achtereenvolgende woensdagen plaats ‘s avonds van 19.30 tot 22.00 uur
 • Docent is Hugo Rompa. Hij is beroepsfotograaf en gaf onder meer les op Crea, de HVU en de Rietveldacademie.
 • De cursusprijs bedraagt € 75,00 voor vier lessen

Nadere informatie

Om een goede foto te maken, is het belangrijk te weten hoe jouw camera werkt, waar al die knopjes voor dienen en hoe je de camera moet instellen. Het maken van een goede foto is niet alleen een technische opgave; techniek en inhoud gaan immers samen. Daarom is de vraag interessant wat een goede foto maakt, of een slechte? Wat het onderwerp eigenlijk is en wat eer dus wel of niet op de foto mag staan? Kun je eigenlijk wel zeggen dat een foto goed is, of slecht? Deze cursus gaat over het verschil tussen kijken en zien!

Cursusopbouw

In vier lessen onderzoeken we hoe je betere foto’s kunt maken. leer je je camera te doorgronden en leer je hoe je techniek en inhoud op elkaar kunt afstemmen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod (portret, landschap en meer).

Tijdens de lessen krijg je praktische opdrachten om niet alleen spelenderwijs de techniek eigen te maken, maar ook meteen te praten over de inhoud. Voor thuis krijg je iedere week een opdracht. Verder bestuderen we iedere les foto’s van andere fotografen: waarom en hoe zijn ze gemaakt?

Wat heb je nodig?

Een camera die je (ook) zelf kunt instellen, een computer of laptop met webcam (voor de online-versie van de cursus), en een programma voor het bewerken van foto’s.

Neem opgeladen accu’s en een lege geheugenkaart mee.

Creatief en abstract Fotograferen

(donderdagavond)

 • De cursus Creatieve en abstracte fotografie  geven wij  vanaf 29 april op 8 achtereenvolgende donderdagen ‘s avonds van 19.30 – 22.00 uur.
 • Docent is Bjorn Vijlbrief. Hij is architectuurfotograaf en kunstenaar.
 • De cursusprijs is € 150,00 voor 8 lessen.

Nadere informatie

Leer op een andere manier naar je omgeving, naar de wereld om je heen kijken. Kijk naar de structuren van moderne gevels, naar de weerspiegelingen in de gracht of in een glazen ruit, de structuren van bomen en planten. Ga op zoek naar deze details en maak er abstracte creatieve foto’s van.

Werkwijze

In het eerste gedeelte van iedere les bespreken we uitvoerig de resultaten van de opdracht van de vorige week.

Het laatste gedeelte geven we toelichting op en uitleg over de opdracht voor de volgende week.

Wat heb je nodig?

Een camera met telelens of een compact camera met een zoomlens.