Cursusinformatie

De meeste cursussen worden gegeven als jaarcursussen. Daarnaast geven we ook korte cursussen en organiseren wij andere activiteiten. Onderstaand algemene informatie over onze cursussen en activiteiten.

Jaarcursussen

Van januari tot en met december geven wij gedurende 36 weken een jaarcursus. Twintig weken in de periode van januari tot en met mei, en zestien weken in de periode van september tot en met december. Als regel worden tijdens (christelijke) feestdagen geen lessen gegeven. Het is mogelijk tussentijds deel te gaan nemen.

De jaarcursussen zonder model kosten als regel € 360,00 per jaar, met model € 434,00 per jaar (prijspeil 2021). Het te gebruiken materiaal is in de cursusprijs niet inbegrepen.

Korte cursussen

Naast de jaarcursussen organiseren wij ook korte thematische cursussen, van bijvoorbeeld twaalf of vier weken.

Model

Bij sommige cursussen wordt gewerkt met een model. De kosten van het model zijn in de cursusprijs verwerkt.

Inloopochtenden en vrije werkplaats

Naast cursussen die gegeven worden door een docent hebben we ook een aantal inloopochtenden of – middagen / vrije werkplaatsen tijdens welke je zonder docent met je eigen werkstuk aan de slag kunt, maar wel samen met anderen bezig bent.

Materiaal

Bij tekenen, schilderen, grafische technieken en beeldhouwen kun je werken met een grote variatie aan materiaal. Eventueel met hulp van de docent kies jezelf jouw materiaal. Dit kun je zelf meenemen, maar bijvoorbeeld papier, lijsten, en olieverfpaneeltjes zijn ook op het atelier te koop, evenals alle benodigdheden voor grafisiche technieken, als zink en linoleum. Bij de groepen die meer thematisch werken is de materiaalkeuze onderdeel van de les.

Op het atelier hebben wij schildersezels, tekenborden, boetseer- en beeldhouwbokken, etspersen en een vlakdrukpers. Voor de beeldhouwers is er een klein assortiment hamers, beitels en raspen en dergelijke beschikbaar, maar handiger is het als je je eigen materiaal meeneemt.

Wachtlijst

De grootte twee atelierruimtes beperkt het aantal cursisten dat gelijktijdig deel kan nemen. Het kan daardoor voorkomen dat een cursus vol is. Wil je toch op een later tijdstip deelnemen, dan kunnen we je op een wachtlijst zetten.

Andere activiteiten

Naast jaar- en korte cursussen organiseren wij ook:

  • creatieve vakantieweken in de zomermaanden
  • exposities
  • museumbezoek
  • ‘snuffelstages’
  • schilderen aan ‘t IJ

Lidmaatschap

De Zondagsschilders is een vereniging waarvan je lid dient te worden om deel te kunnen nemen aan de cursussen en activiteiten. Dit lidmaatschap bedraagt € 40,00 per jaar en € 10,00 als je deelneemt aan een korte cursus.

Betaling

De cursusprijs dien je voor aanvang van de cursus te voldoen. Wij sturen hiervoor een betalingsverzoek. Wij geven – als regel – geen restitutie als je tussentijds niet meer deelneemt. Dit geldt ook voor de lidmaatschapsbijdrage.