Cursussen

Bij de Zondagsschilders Amsterdam kun je je inschrijven voor uiteenlopende (jaar-) cursussen zoals tekenen en schilderen met of zonder model, aquarelleren, beeldhouwen, ruimtelijke vorming, grafiek, fotografie, kinderkunsten en kunstenaarscoaching.

Kom kijken, kom meedoen, kom je creativiteit ontdekken!

Cursussen tekenen en schilderen

IMG_2356
IMG_2277
20201210_203613

De teken- en schilderlessen vinden de gehele week door plaats. Er zijn verschillende mogelijkheden. Er zijn cursussen zoals portret – en model studies, cursussen met en zonder model maar ook specialisaties zoals fijnschilderen en aquarel!

Cursussen beeldhouwen en/of ruimtelijk werken

MarinaBraun2
Christel 3
Christel 1

Ook de cursussen beeldhouwen en ruimtelijke vorming worden goed bezocht door enthousiaste deelnemers. De professionele docenten begeleiden de cursisten op alle niveau’s!

Zin om driedimensionaal te komen werken?

Schrijf je in bij de Zondagsschilders!

Aquarelleren

Irene de Valk landschap aquarel
Irene de Valk Aquarel
fullsizeoutput_1432

Aquarelleren is een relatief toegankelijke manier om lekker creatief bezig te zijn. Voel je je ook aangetrokken tot het vrije werken met water en verf? Lijkt het je leuk om er ook mee te beginnen?

Grafiek

Wolf
Thea van Nieuwkerk
Laading

Voel je je aangetrokken tot de grafische technieken? Dan zit je goed bij de Zondagsschilders! Een breed scala van technieken wordt toegepast, zoals: etsen, aquatint, droge naald, vrije bijt, vernis moux, waterglasdruk , materiaaldruk, linosnede, houtsnede, monoprint, sjabloondruk en gemengde technieken. Er zijn drie persen: één pers wordt alleen voor het afdrukken van etsen gebruikt, een andere pers voor linosnedes en houtdrukken en de derde pers voor sjabloondrukken en monoprints.

Fotografie

foto4
foto2
foto3

Fotografie is veel meer dan een mooi plaatje. Wat kun jij met de technische kennis die je je eigen maakt in deze cursus?

Hoe maak je die spannende foto? Wat is hèt beslissende moment?
Je gaat in deze cursus zelf aan de slag met trucs en tips over compositie en het gebruik van licht.

“Wie ben jij als fotograaf?”, en: “Wat wil je vertellen met een foto?” staat in deze cursus centraal!

Vrije werkplaasten

Vrije werkplaatsen zijn groepen die zonder begeleiding van een docent aan het werk zijn op de ateliers van De Zondagsschilders. Er kan hier gewerkt worden op eigen initiatief, met eigen onderwerp en techniek. Soms kennen de deelnemers elkaar nog maar net maar er zijn ook vrije werkplaatsen waar men al lang met elkaar werkt.

Klik hieronder om naar de pagina vrije werkplaatsen te gaan.

Cursusrooster

Lesprijzen gelden van januari t/m december. Bij tussentijds starten is de prijs naar rato.

Cursusvoorwaarden

De Zondagsschilders is een vereniging en dat betekent dat je eerst lid moet worden van onze vereniging voordat je mee kunt doen aan een cursus.

We geven cursussen in tekenen, schilderen, grafische technieken en/of beeldhouwen, wil jij je talent verder benutten of je hobby een impuls geven, meld je dan aan. De cursussen zijn geschikt voor zowel mensen met als zonder ervaring. Al onze docenten zijn professionele kunstenaars.

Docenten

Enthousiaste beroepskunstenaars begeleiden de groepen bij de Zondagsschilders. In de jaargroepen vind je cursisten van zowel instap-  tot gevorderd niveau. Zo leren we ook van elkaar. Deelnemers kunnen individueel aan een opdracht werken. Iedere cursist krijgt aanwijzingen, aangepast aan zijn/haar niveau. Niet alleen gevorderden, maar ook beginners zijn daarom van harte welkom. Het goed leren kijken staat centraal; vorm, compositie, verhoudingen, perspectief, licht en donker, kleurgebruik, het komt allemaal aan de orde.

Onze leden blijven gewoonlijk vele jaren verbonden aan een specifieke jaargroep en de begeleidende docent. Dit maakt de relatie tussen de deelnemers en de docent en de sfeer binnen de groepen bijzonder.

Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende docenten.