Aquarelleren en tekenen – dinsdagmorgen atelier 2 en Artis

Je hoort nogal eens dat aquarelleren een moeilijke schildertechniek is. Je werkt van licht naar donker, je kunt kiezen uit allerlei technieken, maar met een minimum aan materiaal bereik je een maximaal resultaat. Het is een inspirerende ontdekkingstocht.
De aquarelgroep werkt in een maand twee keer op het atelier en twee keer in Artis. Op het atelier leer je verschillende toepassingen zoals nat in nat, nat op droog, glaceren, wassingen en uitsparingen. Je gebruikt materialen als waterverf, krijt, inkt en bister. We experimenteren met verschillende papiersoorten en werken met of zonder stilleven.
De dieren in Artis zijn inspirerende modellen. Al doende leer je beter observeren, kijken hoe iets in elkaar zit, wat het dier uitstraalt, hoe de bewegingen en de verhoudingen zijn. Je geeft je eigen interpretatie weer, een karakteristiek waar jij de nadruk op legt. De ene cursist zet een dier heel subtiel neer, een ander heel kleurrijk of in een enkele streek en vol vaart.
Het werken in een groep, het bekijken en bespreken van het werk is bijzonder inspirerend en leerzaam. Net als de aanwijzingen van Marcelle, die je altijd enthousiast aanmoedigt en uitdaagt om nieuwe stappen te zetten in je ontwikkeling.

Review
Met behulp van alle tekenmaterialen en/of aquarelverf, binnen of buiten, afhankelijk van het weer.
Op je eigen manier, in je eigen tempo en in je eigen stemming maar altijd met hart en ziel.
We weken naar inspirerende onderwerpen en Marcelle geeft advies op maat.
Kom eens kijken, je zult verbaasd staan… het is zó leuk!
Trudy Lankhoorn

Fotoimpressie van de cursus

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster dinsdagmorgen atelier 2 en Artis

Docent
Marcelle Sieger

Aanmelden