Activiteiten van de vereniging

Exposities
• Exposites van leden 
Er worden regelmatig exposities van werk van leden georganiseerd. Beneden in de hal en in de vitrine in het gebouw Gelderskade 101 worden jaarlijks mooie exposities ingericht van werken die door leden zijn gemaakt.
• Overzichtsexpositie Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de leden van onze vereniging zich presenteren aan de Amsterdamse bevolking. Deze expositie wordt altijd gehouden rondom onze oprichtingsdatum, 17 april, dit jaar alweer ruim 80 jaar geleden. Leden tonen ruim 200 recente werken -schilderijen, grafische werken, tekeningen en beelden- van verschillende jaargroepen.


Portret op zondag
Iedere eerste zondag van de maand staat een prominente persoon uit de politiek of culturele sector model om geportretteerd te worden. Onder andere Job Cohen, Eberhard van der Laan, Henk van Os, Hedy d’Ancona, Harry Mulisch, Nelleke Noordervliet, Louis van Dijk en vele anderen hebben geposeerd.
Wie komt er binnenkort poseren?  Kijk dan in de linkerkolom van de homepage


Open dagen
Jaarlijks wordt er een open dag gehouden, meestal op de eerste zondag in oktober, tegelijk met de kunstroute in de Jordaan.
U kunt dan kennis maken met de vereniging:
– Een expositie van recente werken van leden.
– Gratis workshops portrettekenen op de eerste etage.
– Informatie over de vele nevenactiviteiten van de vereniging, de gang van zaken bij de cursussen en de werkwijze van de docenten.
– Demonstraties miniatuurschilderen, grafiek, beeldhouwen en ruimtelijk werken.
– Met doorlopende diavoorstellingen en voor u klaarliggende presentatiemappen krijgt u een indruk van alle activiteiten.
U kunt direct lid worden en zich inschrijven voor een cursus, maar ook voor een gratis proefles en/of een korte serie proeflessen. De contributie en lesgelden zijn vriendelijk geprijsd.


Buitenschilderdagen
Tijdens de zomerperiode, wanneer er geen lessen zijn, worden er buitenschilderdagen georganiseerd in de omgeving van Amsterdam door De Zondagsschilders.


Kunst en Koffie
Er zijn tot nader order geen bijeenkomsten gepland


Zomerwerkweken in het land

Salonboot De Amsterdam 
Al vele jaren organiseren wij met groot succes de jaarlijkse schilderweek op deze gezellige salonboot om mooie plekjes vast te leggen op doek en/of papier onder leiding van Marjan van Berkel.

Fotoimpressie van de tocht van de salonboot over de IJssel naar oa Zutphen

Hotelreis Schoorl
Wij verblijven weer een week in de zomer in de gezellige locatie De Stolp, even buiten Schoorl

Meer over deze werkweken van deze zomer naar Schoorl en met de Salonboot