dzsruler
De Zondagsschilders Amsterdam

Nieuwsflits

Nummer: 22-15

Datum: 15 oktober 2022

dzsruler

Verbouwing Rozenstraat.

Op maandag 17 oktober beginnen de werkzaamheden om ons pand te isoleren door middel van voorzetramen.
Van 17/10 tot 14/11 wordt de achtergevel aangepakt.
Van 14/11 tot 12/12 is de voorgevel aan de beurt.

Dit zal zeker overlast geven bij de cursussen. De ruimte bij de ramen moet 1,5 mrt vrij zijn om het werk voor de bouwvakkers mogelijk te maken. Als één van de twee ateliers niet gebruikt kan worden, wordt de cursus verplaatst naar de kantine.

Alle docenten en contactpersonen hebben een uitgebreide mailing
gekregen over de werkzaamheden. We hopen dat de verbouwing voorspoedig, zonder al te veel overlast zal plaatsvinden. Het zal ons enorm in de energiekosten schelen en dat is een hele goede zaak.

Activiteiten 2023.

Op zondag 8 januari zal na twee jaar weer een nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden. We verheugen ons om de leden weer eens informeel te kunnen spreken.
Op zondag 15 januari organiseren we een open dag.

Grote Clubactie.

Doet u ook mee met de Grote Club Actie?
De loterij loopt van 24 september t/m 18 november. Van ieder verkocht lot voor onze vereniging krijgen wij 2,40 euro. Daarnaast kunt u mooie prijzen winnen.
U kunt de loten online kopen voor € 3,-. per stuk via de volgende link: https://lot.clubactie.nl/lot/a'damse-ver.-de-zondagsschilders/412465
logo GCA

Wilt u de info over de Grote Club Actie ook aan uw familie en vrienden sturen, met de vraag om onze vereniging te steunen? Doet U ook mee, zodat wij weer een mooi bedrag van de Grote club actie mogen ontvangen!!!

Tekenen in het Pipemuseum.

De groep fijnschilders van Indra Terburg is een middag gaan tekenen in het Pipemuseum. De fijnschilders bekwamen zich in het exact naschilderen van gedetailleerde werken. Voor deze gelegenheid had Indra zilverstiften geregeld, pennen met een punt van zuiver zilver. Hiermee kan op speciaal geprepareerd papier getekend worden. Iets dat Rembrandt in zijn tijd al graag deed. De fijnste details en meest gevoelige arceringen zijn hiermee mogelijk.
Het was een heerlijke middag voor de cursisten. De resultaten zijn te bekijken in het Museum aan de Prinsengracht 488 tot einde van het jaar.

pipemuseum
pipemuseum 2

www.dezondagsschilders.nl

footer
MailPoet