dzsruler
De Zondagsschilders Amsterdam

Nieuwsflits

Nummer: 22-13

Datum: 11 september 2022

dzsruler
Beste Leden,

na een lange warme zomer zijn de jaarcursussen op 1 september weer begonnen. Velen hebben een zomercursus gedaan en we kunnen ook weer veel nieuwe leden verwelkomen.

We hebben verder goed nieuws, er heeft zich een nieuw bestuurslid gemeld.

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is John de Boer, 67 jaar oud. Getrouwd met Liesbeth (cursiste bij de Zondagsschilders). Twee kinderen en 1 kleinkind. Ik ben als projectleider nieuwbouw en beleidsadviseur; zowel in als voor het voortgezet onderwijs de laatste 20 jaar werkzaam geweest. Bestuur, overheid en scholen zijn mij dus niet vreemd en ik heb altijd met veel plezier gewerkt in verschillende functies.
Toen ik hoorde dat er een derde bestuurslid gevraagd werd, was dat op het moment van de Open Ateliers van de Jordaan. Ik ben gek op kunst en bewonder de mensen die dat doen. Ik was onder de indruk van het mooie werk, de creativiteit en de toewijding. Uiteindelijk was het geen moelijke beslissing om als inlopend aspirant bestuurslid Sophie en Gerrit en de vrijwilligers te versterken. Ik hoop de komende jaren het bestuur van de Zondagschilders goed te kunnen versterken en aantal leden en vrijwilligers nader te spreken. Dus nog even nader kennis maken met de vereniging.

johndeboer

Nieuwe Najaarscursussen

Joost van der Krogt begint op maandagmiddag 12 september met een korte cursus tekenen van “mens en dier” van 4 middagen in Artis.
Jacob Siemons begint op 21 september op woensdagavond met een korte cursus “Modeltekenen” waarbij de anatomie centraal staat. De cursus duurt 4 weken.
Joske Lijnders geeft een nieuwe cursus “Inkt in het Stilleven”. Een leuke manier om kennis te maken met nieuwe technieken. De cursus start op woensdagavond 5 oktober en duurt 4 weken.
Hermine Groenendaal, Workshop Droge Naald, op 23 en 30 september van 19.00 – 21.00 uur
nf13-a
nf13-e
nf13-b
nf13-c
nf13-d

Vrijwilligersvacatures

We zijn nog steeds op zoek naar versterking van het secretariaat, vind jij het leuk om een halve dag per week mee te werken aan de leden- en cursus administratie en andere secretariaats werkzaamheden, meld je aan. Naast zinvol vrijwilligerswerk krijg je ook een kleine vergoeding. Mocht je zelf geen interesse hebben maar wel iemand in jou naaste omgeving kennen die hiervoor interesse heeft, dan zijn ook deze mensen van harte welkom.

Ook de ateliercommissie zoekt versterking, deze commissie maakt onze ateliers schoon, zorgt voor de voorraad en het papier en doen kleine klusjes.
Of wil je ons helpen bij de organisatie van de cursussen, communicatie of andere zaken, meld je aan. We zijn hard op zoek naar actieve vrijwilligers.
Reageer per email naar: secretaris@dezondagsschilders.nl
footer
MailPoet