dzsruler
De Zondagsschilders Amsterdam

Nieuwsflits

Nummer: 23-05

Datum: 6 mei 2023

dzsruler

In deze nieuwsflits: de zomercursussen, schilderweek op de Salonboot, de deurbel, Portret op Zondag, Nationale Schilderdagen, tips.


Zomercursussen

Ze zijn er weer: DE ZOMERCURSUSSEN
We hebben ook dit jaar weer een prachtig en gevarieerd aanbod zomercursussen. Alle info staat op de website en hangt aan de prikborden. Geef je snel op want vol is vol. Als je al lid bent is een mailtje aan het info@dezondagsschilders.nl. voldoende. Als je geen lid (meer) bent dan aanmelden via het aanmeldformulier op de website.

Schilderweek op de Salonboot

Er zijn nog 2 plaatsen vrij op de Salonboot, het gaat om een 2-persoonskamer. De schilderweek is van 29 mei tot 4 juni. Introducees (niet leden) zijn ook welkom. Kijk voor meer info op de website (ledeninformatie – activiteiten en evenementen). Of informeer bij info@dezondagsschilders.nl

De Deurbel

Het kan niemand ontgaan zijn dat de deurbel al maandenlang problemen geeft. We zijn in nauw contact met de gemeente om dit op te lossen. Voorlopig is er weer een noodbel aangebracht. Dringend verzoek aan alle cursisten: niet bij de vrijwilligerscentrale bellen. Spreek als groep af hoe je ervoor zorgt dat iedereen binnen kan komen. Blijf geduldig en vriendelijk, ook als het even niet lukt.

Portret op Zondag

De eerste editie van Portret op Zondag was een daverend succes. Piet Buis van Fa. H. Wegewijs was onze 1ste gast. De winkel voor kaas, broodjes en delicatessen is een begrip in de Jordaan. Er waren zo’n 16 schilders die aan de slag gingen. Piet heeft 3 schilderijen uitgekozen om mee naar huis te nemen. De volgende Portret op Zondag is op 11 juni, dan komt Marlie Marsman van de Kinderboekenwinkel. Info op het prikbord.
portret op zondag

Schilderdagen in Enkhuizen en Den Bosch

De Stichting Bossche Amateur Schilderdag (BAS) organiseert op ZONDAG 4 JUNI 2023 de 33e BOSSCHE AMATEUR SCHILDERDAG. Alle amateur-kunstenaars uit het gehele land worden uitgenodigd aan deze schilderdag deel te nemen.
Paulus Pottergroep organiseert de “Plein Air” schilderdag vanuit het stationslokaal van Enkhuizen op zaterdag 26 augustus 2023.
Vanaf 9.15 uur staat de deur open en is de koffie klaar met altijd weer iets lekkers er bij.
Meer info op het prikbord.

Culturele Tips

Het diepwater collectief (Rozengracht 105) is een vereniging van kunstenaars met een psychische gevoeligheid. Zij organiseren op 12, 13 en 14 mei een benefietweekend. Zie voor meer info facebookpagina www.diepwater.nl

In museum Jan is een bijzondere tentoonstelling van Piet Paris, mode illustrator. Piet Paris reflecteert met nieuw werk op de unieke glaskunstcollectie van Museum JAN en werk van toonaangevende mode ontwerpers. Glas, tekeningen en mode worden naast elkaar getoond en laten de basisbeginselen zien achter elke tekening van Piet Paris: vorm, kleur en symmetrie.


www.dezondagsschilders.nl

footer
MailPoet