dzsruler
De Zondagsschilders Amsterdam

Nieuwsflits

Nummer: 23-04

Datum: 31 maart 2023

dzsruler

ALGEMENDE LEDENVERGADERING OP ZATERDAG 1 APRIL OM 14.00 UUR

Zomercursussen

Er komt weer een mooi cursus aanbod aan in de zomer. Denk aan: schilderen in Artis rond de Westerkerk of in de Hortus van de VU, kunst aan het IJ, abstract-, realistisch- en modelschilderen, collage en ruimtelijk ritme.
Hou het prikbord en de website in de gaten!!
Portret geschilderd door Edgard Jansen.
edgarportrait

Vakantieweek met de Salonboot

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op de Salonboot in de week van 29 mei t/m 4 juni. De boot vaart een mooie route door Nederland met prachtige plekken om te tekenen en te schilderen o.l.v. Marjan van Berkel. Prijs 570 euro voor een 2-persoonskamer en 750 euro voor een 1 persoonskamer. Informatie bij Nel Huurman, email: salonbootschildervakantie@dezondagsschilders.nl

Sociale Media

(bericht van Michiel Veugelers, lid communicatie commissie)
We willen onze zichtbaarheid vergroten door onze social-kanalen op Facebook en Instagram nieuw leven in te blazen.
Een verzoek aan leden die actief zijn op Facebook en/of Instagram om de pagina van de Zondagsschilders te volgen en vaak te liken, sharen of een comment te geven. Dat werkt mee aan het verhogen van het organische bereik van onze content. En vraag ook meteen vrienden en familie om onze pagina’s te volgen 😉
De kanalen:
https://www.instagram.com/de_zondagsschilders/
https://www.facebook.com/schildercursussen

Daarnaast ben ik op zoek naar mensen van andere groepen dan de maandagavondgroep (schilderen) die het leuk vinden om ook posts te maken of foto’s te delen? Laat het mij weten via m.veugelers2@chello.nl
Let op. Vraag altijd eerst akkoord als je mensen of hun werk op de foto zet. De foto’s worden publiekelijk gedeeld met als doel de sfeer van onze vereniging weer te geven, om uiteindelijke bekender te worden en nieuwe leden te werven. Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Portret op Zondag op 16 april 2023

We gaan weer van start met Portret op Zondag met als eerste editie 'Gezichten van de Rozengracht'. De formule is: een bekende Amsterdammer, c.q. buurtgenoot, komt op een zondagmiddag een paar uurtjes bij ons poseren.
En wij schilderen, tekenen of boetseren diens portret. Na afloop mag het model een portret meenemen. Als cadeau.
Dit jaar hebben we vier data: zondag 16 april, zondag 11 juni, zondag 17 september, zondag 8 oktober.
Het atelier is open vanaf 12:30 uur. Het model zit van 13:00 tot 15:30, met een pauze tussendoor. Daarna hebben we een nabespreking met een drankje en een hapje.
Onze gast voor april is Piet Buis van Fa. H. Wegewijs op de Rozengracht, een winkel voor kaas, broodjes en delicatessen en een begrip in de Jordaan. In september komt Herman Koetsveld, de nieuwe predikant van de Westerkerk en in oktober komt Frans Vlek, de manager van Van der Linde op de Rozengracht. Van der Linde is, zoals jullie weten, specialist in kunstenaarsbenodigdheden en sponsor van de Zondagsschilders. Dit jaar vieren ze hun 125-jarig bestaan. Voor juni zoeken we nog iemand.
Je bent hartelijk welkom om mee te doen. Deelname kost €10 per persoon inclusief koffie/thee en een drankje. Je moet wel je eigen materiaal meenemen.
Je kunt je aanmelden via activiteitencom@dezondagsschilders.nl. Als mailen niet lukt, mag je ook bellen op 06 15198803.

TIP

Museum het Rembrandthuis (www.rembrandthuis.nl)
heeft in de maand april allerlei activiteiten rondom tekenkunst, zoals rondleiding, workshop ed. Kijk op hun webisite voor meer info.


www.dezondagsschilders.nl

footer
MailPoet