dzsruler
De Zondagsschilders Amsterdam

Nieuwsflits

Nummer: 23-01

Datum: 25 januari 2023

dzsruler

Allereerst voor iedereen een heel bruisend, creatief en gezond Nieuwjaar toegewenst!


We zijn 2023 goed begonnen met 2 hele inspirerende en geanimeerde bijeenkomsten. Te weten het Nieuwjaarsfeest op 8 januari en de Open Dag op 15 januari.
HET NIEUWJAARSFEEST.
Voor het eerst in het nieuwe gebouw en sinds een paar jaar konden we weer een feestje bouwen. Je kon merken dat velen van ons blij waren weer onbezorgd het glas te heffen en elkaar te begroeten.
Namens het bestuur hield ‘het inlopend bestuurslid’ John de Boer een korte toespraak over de herstart na corona, alle inspanningen van de vrijwilligers die nodig zijn en het ontwikkelen van nieuwe plannen voor cursusaanbod en het aantrekken van nieuwe leden.
Daarna kon de taart met vuurwerk knallen.
tango (2)
De grote verrassing deze middag was Jacob met zijn tangopartner. Dit riep bij sommigen van ons heimwee op naar dansles of zelfs Buenos Aires . Wat een temperament! De bijgaand foto bewijst het!
Ongemerkt en professioneel kwamen hapjes langs en werden glazen ingeschonken met op de achtergrond dansmuziek
van eind vorige eeuw. Voor sommigen was dit toch te heftig en hadden wat meer romantischere muziek gewenst.
Maar kortom een geslaagde middag die fantastisch voorbereid was.
Bericht van de activiteitencommissie:
OPEN DAG 15-1-2023 EEN GROOT SUCCES
De activiteitencommissie bedankt op haar beurt nogmaals iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de eerste Open Dag in 2023. We zijn extra dankbaar voor de inzet van Ben, Christa, Henny, Thea en Veronique die jaar op jaar klaarstaan als er iets moet worden georganiseerd. En we hebben ook zoveel andere mensen iets zien doen, zoals helpen bij het inrichten en opruimen, mensen ontvangen, koffie en thee verzorgen e.d. Hen willen we via deze Nieuwsflits ook nadrukkelijk bedanken.
We kijken terug op een vrolijke dag met 60 à 70 enthousiaste bezoekers, waarvan sommigen zich daadwerkelijk hebben aangemeld voor een cursus of een proefles. Een mooi resultaat en dat verdient een groot compliment aan de docenten en iedereen die heeft geholpen! Daarnaast hebben mensen geflyerd in de buurt en onder vrienden en bekenden (ook digitaal) en aankondigingen opgehangen in bibliotheken, buurthuizen en winkels. Debby Marchena verzorgde een bekendmaking op NH Radio. Allemaal welkome aanvullingen op de advertentie die het bestuur in de Jordaankrant had geplaatst. Sinds kort heeft de vereniging weer een communicatiecommissie die bij een volgende gelegenheid kan helpen met nog meer publiciteit voor onze activiteiten.

hakken (2)
model (2)
De bijzondere dank gaat uit naar de organisatie van beide evenementen door de Activiteitencommissie met name Yvonne Zevenbergen, de Ateliercommissie, het Secretariaat en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen!

Belangrijke weetjes:

De bel van Atelier 2 doet het nog steeds niet. Het kastje binnen blijkt stuk. Er is een nieuwe besteld. Niet bekend wanneer dit geplaatst wordt.

Foutje; in de flyer van de korte cursussen staat dat ‘Collages maken’ op donderdagavond staat. Dit moet echter woensdagavond zijn!

Cursusaanbod; Nog niet alle cursussen zitten (voldoende) vol om door te kunnen gaan. Zie het schema onderaan.

Oproep.

De activiteitencommissie zoekt uitbreiding. Onze volgende uitdaging is om Portret op Zondag nieuw leven in te blazen. Heb je belangstelling en/of ideeën voor andere activiteiten, stuur ons dan een berichtje via activiteitencommissie@zondagsschilders.nl.
De activiteitencommissie bestaat uit:
Petra Kaupmann, Ria Hartsink, Sylvia Krug en Yvonne Zevenbergen

Cursusaanbod:

Met name de volgende cursussen behoeven zeker nog inschrijvingen:

Jaarcursus
docent
Start Datum
Womi
Fijnschilderen
Indra Terburg

Vrmo2
Portret en model
Jacob Siemons

Vrmi1
Ruimtelijke vormen
Ike v. Cleeff

Vrav
Grafische technieken
Hermine Groenendaal

Zamo1
Beeldhouwen
Willem Harbers


Korte cursus


Woav
Anatomisch Tekenen/Schilderen
Jacob Siemmons
1-2-2023
Doav
Schilderen en meer
Melanie Brilstra
9-3-2023
Doav
Reliëf Beeldhouwen
Mattias Nicklas
23-2-2023
Woav
Abstract Schilderen
Bouchaib Dihaj
1-3-2023
Zamo
Schilderen als Cobra
Joske Leinders
18-2-2023
Woav
Collages maken
Paula Muijtjens
15-2-2023

www.de zondagsschilders.nl

footer
MailPoet