dzsruler
De Zondagsschilders Amsterdam

Nieuwsflits

Nummer: 22-17

Datum: 21 november 2022

dzsruler

Verbouwing.

gereedschap

De verbouwing vordert gestaag, de ramen aan de achterkant van het gebouw zijn geïsoleerd en gereed gemaakt om de voorzetramen te plaatsen. Nu wordt er hard gewerkt aan de voorkant en zijkant van atelier 1. Daarna volgt atelier 2. Het blijft improviseren maar de medewerking van de bouwers is geweldig. Nog een paar weken en dan is het alweer klaar.Activiteiten commissie.


Sinds het voorjaar is er weer een activiteitencie aan het werk. Na de succesvolle expositie tijdens de Open Atelier route in de Jordaan, zijn zij nu hard aan de slag met de activiteiten van 2023. Zij hebben de volgende mededelingen en oproepen:
goud

Nieuwjaarsfeest zondag 8 januari 2023,

14.00-17.00 uur.

Alle leden van onze vereniging De Zondagsschilders zijn, met hun aanhang, hartelijk welkom op het Nieuwjaarsfeest op zondag 8 januari 2023. We vieren dan het begin van een nieuw creatief jaar met een hapje en een drankje, een blik op kunst en een welkom van onze nieuwe voorzitter.
Er is natuurlijk ook (dans)muziek. Als je zin hebt, doe dan iets goudkleurigs aan om het jaar alvast een gouden glans te geven.
Meer informatie volgt via de docenten/contactpersonen in een gouden envelop voor alle groepen, o.a. met een oproep voor twee vrijwilligers per groep om te helpen bij het feest. Je kunt je aanmelden bij de Activiteitencommissie (activiteitencom@dezondagsschilders.nl.)
palet

Open dag zondag 15 januari 2023,

13.00-17.00 uur.

Op zondag 15 januari houdt onze vereniging De Zondagsschilders Open dag, in een goed geïsoleerd gebouw met een aangenaam binnenklimaat. Het doel is om belangstellenden te laten zien en ervaren wat er bij ons zoal te doen is en om hopelijk wat nieuwe leden te werven. De Open dag is van 13:00 tot 17:00 uur.
Opzet van de Open dag: zoveel mogelijk cursussen zijn vertegenwoordigd met een 'kraampje' in atelier 1 en/of 2, met informatie over de cursus en voorbeelden van het werk dat er wordt gemaakt en met docenten en/of leden die e.e.a. kunnen toelichten. Dit is natuurlijk vooral van belang voor de cursussen die nog niet helemaal vol zijn. Er is ook ruimte voor enkele demonstraties en korte workshops.
In de kantine wordt koffie en thee geschonken en er is informatie te vinden over De Zondagsschilders. Men kan zich direct opgeven voor een cursus in 2023. Er wordt ook een 'proefkaart' aangeboden (tegen betaling) voor enkele proeflessen.

Oproep aan alle groepen en alle docenten voor de Open dag.

  • Bedenk met je docent hoe je het kraampje wilt inrichten (denk aan 1 à 2 tafeltjes en een stuk muur, ezels, vitrines), wat je wilt laten zien (eventueel digitaal), wat je wilt vertellen en wie e.e.a. gaat uitvoeren. Kwaliteit staat voorop!
  • Bedenk of je een demonstratie en/of korte workshop wilt geven, hoeveel mensen daaraan kunnen meedoen, welke materialen er nodig zijn en hoeveel dat kost (i.v.m. het budget - denk aan papier, inkt, verf, klei, potloden, penselen en andere gereedschappen).
  • Bespreek wie kan helpen met het inrichten en opruimen van de kraampjes en wie kan helpen met koffie en thee.
  • Meld je met je plan namens de groep bij de Activiteitencommissie (activiteitencom@dezondagsschilders.nl). Doe dit vóór 1 december, zodat er genoeg tijd is voor overleg en afspraken.

Portret op Zondag.

Het plan is om in maart 2023 weer met Portret op Zondag te beginnen. Nadere informatie volgt te zijner tijd. Wie een praktische rol wil spelen (ontvangen van het gastmodel, catering, kasbeheer), wordt van harte uitgenodigd om zich te melden bij de Activiteitencommissie (activiteitencom@dezondagsschilders.nl).

www.dezondagsschilders.nl

footer
MailPoet