mr. Eelco Dijk

Reportage Zondag 1 september

Bij de eerste Portret op Zondag na de zomerstop, zondag 1 september, stond mr. Eelco Dijk model. Geboren en getogen Amsterdammer, studeerde rechten aan de VU en werd, als achtste op rij, in zijn familie notaris.

 

Tijdens zijn werkende leven, inmiddels gepensioneerd, bekleedde en bekleedt hij nu nog talloze bestuurlijke functies. Op dit moment o.a. van de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam, van het bestuur van de vrienden van het Allard Pierson Museum, de Cobra Kunstprijs in Amstelveen en Kasteel ‘de Haar’.

Met opperste concentratie portretteerden de aanwezige leden een aanzienlijke hoeveelheid portretten uitgevoerd met olieverf, pastel, acrylverf, gouache, inkt of houtskool.

Ooit poseerde hij als 5-jarige voor een familieportret. Nu voor ons. Het was voorrecht om hem als gast te hebben. Zijn integere warme persoonlijkheid, met daarbij ook een heel goed gevoel voor humor, en zijn ontspannen uitstraling kwamen in al het prachtige werk goed tot uitdrukking.

Het portret gemaakt door Ben Nisters werd zijn eerste keus. Het werk van Roska Atanasova de tweede en als derde een tekening van Fieteke Leenes.

Heel recent werd de heer Dijk 70 jaar. Uiteraard een toast daarop waarbij hij spontaan door de leden werd toegezongen aangevuld met een tweede toast op de start van het herdenkingsjaar waarin wij ’75 jaar vrijheid’ vieren dat op 31 augustus is gestart.

Lotte Schoots heeft van deze dag een hele mooie video reportage van gemaakt video reportage de heer E. Dijk

Mary Mijnlieff