Dominique Himmelsbach de Vries

 

Verslag van POZ 5 mei jl:
Domenique Himmelsbach de Vries

Domenique, sociaal artistiek kunstenaar, stond van de eerste tot de laatste minuut in verbinding met de leden die hem op deze middag op het doek vastlegden. Vele aspecten van wat kunst is, wil en kan zijn vonden zijn weg in prachtige gesprekken tussen hem en de leden. Hij vertelde over zijn bijzondere werk voor en met de ongedocumenteerden “een papieren monument voor papierlozen”, zijn “monument voor prima mensen” en hoe hij Amsterdammers een dag gratis hulp aanbood.

Het kiezen van het portret ging deze keer heel modern, via de telefoon, in samenspraak met zijn vriendin die thuis was met hun 3 maanden oude dochter. Drie portretten van Maartje Greeuw, Marga Looijschelder en Nel Huurman gingen mee naar huis. Tijdens de borrel, met een toast ‘op de vrijheid’ raakten de leden niet uitgepraat met Domenique . Het portretteren van een kunstenaar gaf, niet in de laatste plaats door zijn persoonlijkheid, een absolute meerwaarde aan deze middag zo was te horen. Tot slot vroeg Domenique iedereen met het portret met hem samen op de foto te gaan.

Dank ook aan de sponsoren van deze middag: de Eberhard-koekjes van de Stichting Eberhard voor Amsterdam, haring van Vishandel Jonk en worst van Slagerij Louman.

klik hier voor het filmpje