Résalieke Vlieger-Jansen

Op 7 april 2019 was Résalieke Vlieger-Jansen te gast.
Résalieke is de bedenker van het koekje, het Eberhardje, en de voorzitter van de stichting Eberhard voor Amsterdam.
Zie ook www.eberhardjes.nl

Zo stralend als het weer buiten was, zo stralend poseerde Résalieke Vlieger-Jansen, bedenker van het Eberhardje en voorzitter van de Stichting Eberhard voor Amsterdam, voor ons. Het koningsblauw van haar outfit werd naast treffende weergave van haar zijn de blikvanger op menig portret. Met aanstekelijk enthousiasme vertelde Résalieke het ontstaan en uitwerken van haar idee voor het Eberhardje, het koekje ter nagedachtenis van burgemeester Eberhard van der Laan.

Natuurlijk werden herinneringen opgehaald aan de middag dat hij bij ons poseerde. Elk portret kreeg van Résalieke, die soms zelf ook schildert, de volledige aandacht voorafgaand het moment van uitkiezen, waarbij ook haar man Erik-Jan en dochter Eva aanwezig waren. In de gemaakte portretten werden familieleden van zowel vaders als moederszijde herkend.

De eerste keus viel op de aquarel van Maartje Greeuw. Met royaal gebaar stonden ook andere leden hun portret af. Met een prachtige bos bloemen, voor deze keer beschikbaar gesteld door Scheepstra Bloemen en een mooie fles wijn van Wijnhandel van Krimpen, bedankten we Résalieke voor haar aanwezigheid. Résalieke verraste op haar beurt de leden met een tas van de Eberhardjes met daarin uiteraard ook een zakje koekjes en een speldje.

Bij de aanvang van de borrel, aangekleed met worst van Slagerij Louman, haring van Vishandel Jonk, werd een toast uitgebracht op onze 84-verjaardag op 17 april aanstaande. Résalieke sprak haar waardering uit over de sfeer die wij als Amsterdamse Zondagsschilders uitstralen. Ze benadrukte ook dat de Stichting Eberhard voor Amsterdam sponsor is van Portret op Zondag, omdat het ‘samen schilderen’ staat voor verbinding tussen mensen in Amsterdam, net als de Eberhardjes.

Verder vond ze de middag zo inspirerend dat ze ter plekke besloot om ook lid te worden. Dochter Eva maakte geweldige foto- en film reportage van de middag die hier en op Facebook en Instagram terug te zien is! Dank je wel Eva Vlieger!

klik hier voor het filmpje