Vrije werkplaats – model – woensdagmiddag atelier 1

Bij deze groep zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Men inspireert elkaar en leert van elkaar. Meestal is er een naaktmodel dat vóór de pauze poseert voor vier standen van vijftien minuten of twee standen van dertig minuten. Na de pauze werkt men aan één lange stand. Soms poseert het model gekleed. De meest gebruikte materialen zijn houtskool, krijt, inkt, acryl en potlood. Uiteraard is de keuze vrij. Driemaal achtereen komt het zelfde model, de derde keer voor één lange stand voor diegenen die wil schilderen. Dit gebeurt in onderling overleg.

We starten de lessen met een aantal kortere standen tot de pauze, na de pauze 2 of 3 langere standen van ca 25 minuten. De 1e en 3e donderdag van de maand is er een naakt model, de 2e donderdag van de maand een gekleed model. Elke laatste woesndag van de maand is er keuze voor een bewegend of musicerend model. De cursus wordt gecoördineerd door Ida van Veen.
Ezels en tafels zijn aanwezig, materiaal en gereedschap moet worden meegebracht. Tekenpapier is te koop op het atelier. Indien wenselijk behoren boetseerbokken ook tot de mogelijkheid. Koffie en thee is inbegrepen.

Fotoimpressie

Review
In 1995 ben ik begonnen met modeltekenen in het inloopatelier van De Onafhankelijken in de Koestraat, totdat ik moest stoppen door persoonlijke omstandigheden. Toen ik na een aantal jaren weer wilde beginnen met tekenen bleek het atelier in de Koestraat door bezuinigingen opgeheven. Omdat ik in Baarn woon kon ik niet zo makkelijk een nieuw adres vinden, tot vorig jaar een Amsterdamse kennis vertelde dat er op de donderdag bij de Zondagschilders een nieuwe vrije werkplaats modeltekenen ging beginnen.
Sinds mei vorig jaar teken ik daar nu iedere week met heel veel plezier in een ontzettend fijne groep, waarin ieder lekker z’n eigen gang gaat, met wekelijks prachtige modellen en een gezellige koffiepauze.Ik ben erg blij deze groep te hebben gevonden en daarvoor ieder week met de trein uit Baarn komen, heb ik graag voor over. Omdat ik donderdags voor het tekenen dan vaak eerst nog b.v. een museum pak in Amsterdam, werk ik vaak op klein formaat, zodat alles in m’n rugtas past.

Dick van den Brakel 

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster woensdagmiddag atelier 1

aanmelden