Beeldhouwen geen model- zaterdagmorgen atelier 1

Hakken in steen is een lastig maar mooi proces, voorzichtig aftastend de vorm zoeken of soms opeens met een ferme klap de beslissing nemen. Iedere steen heeft een eigen karakter en vereist een andere aanpak. In deze cursus wordt handmatig kleinere stukken natuursteen bewerkt.
Er wordt in het begin gewerkt aan de hand van een ‘schets’, bijvoorbeeld in klei. Afhankelijk van de gekozen steensoort wordt het gebruik van diverse beitels en hamers uitgelegd en gepraktiseerd. Hierna volgt het fijnere werk met vijlen, schuren en eventueel polijsten. Tot slot kan de steen nog behandeld worden met was of impregneermiddelen. Het doel is te komen tot een goed en ruimtelijk inzicht in het gebruik van het materiaal en de betekenis daarvan. De techniek is middel om een beeld te maken en is geen doel op zichzelf. Ervaring is niet nodig.

Review
Sinds 2015 beeldhouw ik bij de zondagsschilders op zaterdagochtend en dat bevalt mij uitstekend. Het is een hele gezellige club mensen met een hele leuke docent: Willem Harbers, die tijdens de koffiepauze kleine presentaties geeft op zijn laptop over beeldhouwen. Verder bekijken wij elkaars werk en zo leveren wij positieve kritiek op onze beeldhouwwerken. Ik zou zeggen: kom een keer kijken bij het beeldhouwen op de Zondagsschilders! Ineke Davidse

Fotogalerij

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster zaterdagmorgen atelier 1

Docent
Willem Harbers

Aanmelden