Tekenen en schilderen – soms model- maandagmiddag atelier 2

Atelier-3e-etage-02Iedereen kan (leren) tekenen, of eigen tekenvaardigheden meer ontwikkelen. Bij deze cursus maak je kennis met een heel plezierige en uitdagende hobby, waarin je zelfs tot een hoog professioneel niveau kunt uitgroeien. Per maand werken we twee keer naar stilleven en twee keer naar model. Het gaat daarbij vooral om waarneming, om het oefenen in het ‘leren kijken’. Je leert te verbeelden wat je ziet en niet wat je denkt te zien.
Marcelle richt zich in haar lessen heel specifiek op materialenkennis. Gaandeweg bespreekt ze onderwerpen als kleurenleer, compositie, perspectief, vorm, contrast, toon en lijnvoering, met steeds meer ruimte voor persoonlijke inbreng en het stimuleren van je ontwikkeling je ‘eigen handschrift’.Atelier-3e-etage-01 Je leert natuurgetrouw werken maar na verloop van tijd schilderen deelnemers soms vrij vanuit hun eigen fantasie, zowel abstract als figuratief.
Tijdens de cursus werken we met inkt, aquarel, pastel, acryl, gouache, krijt, houtskool of olieverf, zelfs ook gemengd. Maandelijks kiezen we één techniek die we stap voor stap meer uitwerken. We hebben heel  veel  plezier in het schilderen en bereiken steeds betere resultaten. Aan het eind van de sessie bekijken en bespreken we ons werk, wat altijd een verrassend leerzaam moment oplevert.

Reviews van cursisten
• Uitdaging, strijd, ontspanning, gezelligheid, inspiratie, en stimulatie! Allemaal elementen van onze lessen. Coby
• Ik geniet elke maandagmiddag van de lessen. Heel fijn, de sfeer is heel gezellig en heb ik heb al veel geleerd. Erie
• De tijd vliegt. De les is veel te snel voorbij,jammer! Ik leer heel veel en ben zeer tevreden. Ria
• De lessen zijn heel leerzaam er wordt heel intensief met veel verschillende materialen  gewerkt. Altijd een ander onderwerp om je in te verdiepen. Je leert veel van Marcelle en alles op een heerlijke ontspannen manier. HannieVooral de rust in de les vind ik erg belangrijk. Marcelle loopt rond en geeft waar nodig aanwijzingen en laat me vrij om al dan niet aan de gegeven opdracht te werken. Ook stimuleert ze me om dingen anders/beter aan te pakken. De onderlinge sfeer is bijzonder prettig, waardoor ik altijd met een goed gevoel naar huis ga. Wil Molenaar

Docent
Marcelle Sieger

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster maandagmiddag atelier 2

Aanmelden