Tekenen en schilderen – beperkt model – woensdagmiddag atelier 2

Er wordt altijd met een programma gewerkt, soms thematisch. Iedere maand of twee maanden, afhankelijk van het materiaal, wordt er aandacht besteed aan een bepaalde techniek, zoals aquarel, acryl, krijt of gemengde technieken. Daardoor kan er dieper ingegaan worden op de materie. Er wordt meer abstract en expressionistisch geschilderd, af en toe naar model, naar stilleven of naar een kleurrijk voorwerp. Vooral acrylverf leent zich daar uitstekend voor. Deze verf heeft uitgebreide mogelijkheden. De kleuren zijn krachtig en de verf kan zeer dun tot dik, laag over laag opgebracht worden.

De cursisten krijgen een idee aangereikt en werken dat uit vanuit hun eigen fantasie, bijvoorbeeld met grote vlakken. Met aandacht voor de vormentaal en ritme en met tegengestelde kleuren wordt gezocht naar contrast in het voorwerp en de achtergrond. Door het ontdekken van de expressiemogelijkheden leren de cursisten van elkaar. De eigen inbreng en ideeën worden steeds belangrijker. Er wordt geleerd anders te kijken. Door een kader te gebruiken leert men naar details te zoeken waardoor er meer begrip komt voor abstractie, voor contrast en ritme. Aan het eind van de les is er een nabespreking.

Reviews

Stilleven met antiek popje

Het stilleven met antiek popje liet een poëtische inspiratie ontspruiten. Men ging ijverig aan de slag met schaduwen. De combinatie van verschillende elementen, roosters, vogelkooi en antiek popje, leverde een surrealistische setting op. Dit uitgangspunt leidde tot uiteenlopende stijlen en verrassend werk.
Marjolein

Stilleven van meubels

Jan Frenken had een fantastisch stilleven gefabriceerd van allerlei meubels in het lokaal. Door de samenstelling kreeg het een surrealistische uitstraling. Dit bood veel inspiratie om met veel stijlen te experimenteren. Het resultaat was verrassend! Waartoe een simpele opstelling kon leiden…. Voldaan vertrokken de cursisten weer, terwijl allerlei kubistische constructies nog in hun hoofd nadeinsden….
Marjolein

Fotoimpressie

Docent
Jan Frenken

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster woensdagmiddag atelier 2

Aanmelden