Tekenen en schilderen – soms model – donderdagmorgen atelier 2

Er wordt gewerkt naar model en stilleven en in vrije opdrachten. De cursist wordt opmerkzaam gemaakt op zijn mogelijkheden en gestimuleerd deze te ontwikkelen. Dat is voor iedere deelnemer verschillend. Voor wat betreft materiaalgebruik en techniek kan het ertoe leiden dat tijdens één sessie met eitempera, aquarel, houtskool, acryl of olieverf gewerkt wordt en er zelfs grafiek wordt gemaakt. De eigen inbreng van de cursist is belangrijk en wordt gestimuleerd. Er wordt aandacht besteed aan kleur, compositie en oppervlaktebehandeling. Ook collages komen aan bod.
Peter probeert zich in te leven in het werkstuk of schilderij van de cursist en geeft daar waar nodig aanwijzingen of advies. Hij probeert zijn enthousiasme voor het vak over te dragen en activeert zoveel mogelijk. De kunstgeschiedenis is belangrijk; onderwerpen daaruit en eigen ideeën worden in de les betrokken.

Reviews
Ik ging geheel blanco op de schilderscursus bij Peter Dammers.

Dit is mijn tweede cursus bij Peter en kan volmondig zeggen SUPER!
Ik heb het gevoel dat ik me goed kan ontwikkelen Peter is duidelijk in zijn feedback en staat zelf ook open voor feedback. Verder is het ook een leuke inspannende ontspanning.
Marna

Soms is er een model, de overige sessies betreffen stilleven en eigen werk. In een ontspannen sfeer worden onder de inspirerende begeleiding van Peter vele, soms bevredigende soms onbevredigende, resultaten behaald. De groep ondersteunt de cursist bij een onbevredigend resultaat door positieve onderdelen te benoemen zodat je weer moed opvat om met frisse moed aan een nieuwe sessie deel te nemen. Peter is een echte onderwijzer die probeert je nieuwe wegen aan te bieden zonder dat dit overheersend wordt. Voor mij is de donderdagochtend elke week weer iets om met veel plezier naar uit te kijken wat het uiteindelijke resultaat ook zal zijn.
Laurens de Wit

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster donderdagmorgen atelier 2

Docent
Peter Dammers

Aanmelden

Fotoimpressie