Tekenen en schilderen – geen model – donderdagmiddag 1ste etage

Er wordt altijd met een programma gewerkt, soms thematisch. Iedere maand of twee maanden, afhankelijk van het materiaal, wordt er aandacht besteed aan een bepaalde techniek, zoals aquarel, acryl, krijt of gemengde technieken. Daardoor kan er dieper ingegaan worden op de materie. Er wordt meer abstract en expressionistisch geschilderd, naar model (16 maal per jaar), naar stilleven of naar een kleurrijk voorwerp. Vooral acrylverf leent zich daar uitstekend voor. Deze verf heeft uitgebreide mogelijkheden. De kleuren zijn krachtig en de verf kan zeer dun tot dik, laag over laag opgebracht worden.

De cursisten krijgen een idee aangereikt en werken dat uit vanuit hun eigen fantasie, bijvoorbeeld met grote vlakken. Met aandacht voor de vormentaal en ritme en met tegengestelde kleuren wordt gezocht naar contrast in het voorwerp en de achtergrond. Door het ontdekken van de expressiemogelijkheden leren de cursisten van elkaar. De eigen inbreng en ideeën worden steeds belangrijker. Er wordt geleerd anders te kijken. Door een kader te gebruiken leert men naar details te zoeken waardoor er meer begrip komt voor abstractie, voor contrast en ritme. Aan het eind van de les is er een nabespreking.

Review

Ons thema is onder andere stillevens. Met veel plezier zijn we die iedere week aan het werk. Acrylverf, pastelkrijt, aquarel of collage techniek worden afgewisseld. Het stilleven dat Jan voor ons neerzet inspireert ons altijd weer iets nieuws te maken. En al doende leren we veel over materiaalgebruik en compositie. Iedere week een welbestede middag.

Fotoimpressie

Docent
Jan Frenken

Waar en wanneer
Donderdagmiddag 13.30-16.00 uur, 1e etage

Tarief
Per jaar € 282,- cursuspas (15 lessen) € 175,-

Aanmelden