Tekenen en schilderen – soms model – donderdagmiddag atelier 2

Bij deze cursus geven de docenten Nora Hooijer en Ruys om de week les. Nora Hooijer begeleidt het werken naar  de stilleven, terwijl Ruys het modeltekenen- en schilderen voor haar rekening neemt. De cursus kan als geheel gevolgd worden maar ook kan gekozen worden voor alleen model of alleen stilleven.

Stilleven: Nora Hooijer
De onderwerpen bij stilleven variëren van bloemen of fruit tot voorwerpen uit de dagelijkse omgeving, bijvoorbeeld: een paraplu met regenlaarzen eronder, een gitaar voor een spiegel, twee grote boodschappentassen enzovoorts.
Het stilleven is een groepsopdracht. Elke les is er een nieuwe opdracht waarbij iedereen zijn eigen materiaal kiest. Er kan groot of klein werk gemaakt worden en figuratief of abstract. Er wordt vooral gelet op kleur, vorm, perspectief en onderlinge verhoudingen. Ook komt het gebruik van het materiaal aan bod.
De laatste tien minuten wordt het werk van iedereen in het midden van de ruimte geplaatst en besproken. Deze bespreking is opbouwend bedoeld en iedereen kan zijn of haar aanvullingen geven.

Model Ruys
In deze cursus wordt een gekleed- of naaktmodel getekend in verschillende materialen en technieken.We beginnen met drie standen van 5 minuten, waarin je het lichaam goed leert kennen en er wat los komt; daarna twee verschillende standen van 20 minuten. Dit alles het liefst met houtskool op papier, omdat je hiermee gemakkelijk correcties kunt aanbrengen. Na de pauze een lange stand van het model, waarin je vrij bent in papier, materiaal en techniek en het geoefende kunt toepassen.We sluiten af met het werk op de grond te leggen, er over te praten en te genieten van de prachtige tekeningen die er gemaakt zijn.Leken en kunstenaars zijn van harte welkom!

Fotoimpressie stilleven

Fotoimpressie model

Review model
Één keer per twee weken op donderdagmiddag hebben we modeltekenen. Onze groep bestaat uit ca. 15 deelnemers en we werken in het grote atelier op de derde etage. Onze docent, Ruys, geeft zowel groepsgewijs als individueel tips en adviezen over hoe je een model goed in beeld brengt. De keuze van het materiaal is vrij, maar het meest wordt gewerkt met papier en houtskool. Uiteraard inspireren we elkaar tijdens deze sessies, vooral ook tijdens de nabespreking van het werk. De middag wordt altijd afgesloten met gezellig drankje bij café Stevens.
Ageeth van Brakel

Docenten
Nora Hooijer en Ruys

Tarieven, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster donderdagmiddag atelier 2

Aanmelden