Ruimtelijke vormen -soms model – vrijdagmiddag atelier 1

ruimtelijkevormen2016RUIMTE ONDERZOEK
Een verkenning van ruimtelijke vormen,
Deze lessen zijn bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in vormen van ruimtelijke kunst . Zowel de klassieke- als de hedendaagse kunst komt aan bod.
De lessen hierin wisselen elkaar af.

 


Behalve met klei, wordt er ook gewerkt met andere uitdagende materialen, zoals bv. gips, acrylicOne, of bv. restmateriaal:
materialen die luikjes openen in de geest en leiden tot verbreding van inzicht in de mogelijkheden die je als beeldhouwer hebt.
Het klassieke deel gaat met name over leren kijken naar vorm , en het overbrengen van een emotie in klei. Deze studie is een fantastische ondergrond voor vrij werk.
Regelmatig is er een PowerPoint presentatie over kunstenaars of stromingen in de ruimtelijke kunst, met aandacht voor discussie.
Wat de lessen o.a. inspirerend maken, is te kijken naar het werk van de medecursisten, en het gesprek hierover, en ook het sfeervolle grote atelier werkt hier aan mee.
Cursisten die al langere tijd lessen volgen en aan een eigen project werken zijn ook welkom ,en krijgen begeleiding.

Docent:  Ike van Cleeff
o.a. docent aan Kunstacademie Haarlem.
Website : www.ikevancleeff.nl

Het is ook mogelijk om een kort blok van 5 lessen te volgen ,na overleg met de docent om te kijken welke periode hiervoor het meest geschikt is.

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster vrijdagmiddag atelier 1

Aanmelden

Fotoimpressie