Portret- en modelstudies – vrijdagmorgen Atelier 2

Vanwege het overlijden van docent Joop Rooijers geeft Jacob Siemons deze cursus.
De reviews zijn t.n.o.  gebaseerd op Joop Rooijers.
De Afbeeldingen zijn een mengvorm van de cursus van Joop en van Jacob.

Op de vrijdagochtend wordt er gewerkt naar gekleed of naakt model met nadruk op portrettekenen en -schilderen. Docent Jacob Siemons besteedt aandacht aan proporties, constructie, compositie en vooral ook eigen expressie. Dat betekent enerzijds een academische benadering maar daarbij is er volledige ruimte voor de persoonlijke inbreng van de individuele cursist. Het te gebruiken materiaal is in principe vrij, maar er kan advies gegeven worden. Ook kunnen gerichte opdrachten worden gegeven omtrent vorm, toon en kleur. Algemene instructies voor de groep worden afgewisseld met persoonlijke aandacht voor elke deelnemer. Elke les wordt afgesloten met een werkbespreking. Plezier in het tekenen en schilderen staat voorop. De vrijdagochtendgroep is zeer enthousiast en gemotiveerd.

Review
Een beetje gespannen fiets ik vrijdag ‘s ochtends naar de Geldersekade. Wat zal ik er vandaag weer van maken?
We werken aan een portret- of een modelstudie. Ieder kiest zijn eigen materiaal, variërend van houtskool tot olieverf. Meestal beginnen we met korte standen. Dit is om affiniteit te krijgen met het model. Joop Rooijers leert ons goed te kijken, een stapje achteruit te zetten en nog eens goed te kijken. We zijn twee keer een uur heel geconcentreerd aan het werk met in de pauze een lekker kopje koffie en even met elkaar praten.
Na afloop worden de werken op een rij gezet en bekijken we het resultaat. Elk werk krijgt aandacht en wordt door Joop besproken.  Of ik tevreden ben met wat ik gemaakt heb of niet, ik fiets toch als een ander mens naar huis. Door de concentratie en het plezier om er iets van te maken kom je los van het dagelijks gebeuren.
Akke

Fotoimpressie

Docent
Jacob Siemons

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster vrijdagmorgen atelier 2

Aanmelden