Portret- en modelstudies – vrijdagmiddag atelier 2

Vanwege ziekte van Emma Baert wordt de cursus tijdelijk door wisselende docenten gegeven.
Onder de bezielende leiding van Emma Baert probeert iedereen zijn eigen interpretatie te geven van het levende model! De modellen zijn heel divers en dat maakt het leuk. Emma begeleidt iedereen op haar/zijn eigen niveau. Er wordt gewerkt naar individuele keuze met potlood, houtskool, pastelkrijt en acrylverf. Meestal is het een vaste houding van tweemaal een uur.
Tussendoor is het gezellig koffie- en theedrinken en na afloop worden alle werken opgesteld en bespreekt Emma de resultaten, wat altijd positief en stimulerend is om vooral door te gaan!
Er wordt in deze les niet met een naaktmodel gewerkt. Voor de pauze worden korte standen getekend om snel te leren kijken, een goede lijnvoering te leren beheersen en de essentie vast te leren leggen. Na de pauze volgt een lange stand, zodat wat geleerd is, toegepast kan worden.
Aan het suggereren van diepte en het weergeven van de atmosfeer rond het model wordt veel aandacht besteed. De nadruk wordt gelegd op het herkennen en ontwikkelen van een eigen stijl in de lijnvoering. Een model met duidelijke lijnen kan bijvoorbeeld tot abstractie leiden. Bij de persoonlijke adviezen komen technische aspecten, zoals verhoudingen aan bod. De materiaalkeuze is vrij; potlood, houtskool, acryl of pastelkrijt. Aan het eind van de les wordt het werk besproken.

Fotogalerij

Docent
Tijdelijk wisselende docenten

Tarief, waar en wanneer
Zie: Cursusrooster vrijdagmiddag atelier 2