Bert de Vries

Op 3 februari 2019 is drs. Bert de Vries, historicus en directeur van het Stadsarchief van Amsterdam in het kader van portret op Zondag op ons atelier te gast geweest!

“Het gezicht die het verhaal van Amsterdam bewaakt” is drs. Bert de Vries, de directeur van het Stadsarchief Amsterdam.

Als opmaat naar het poseren in ons mooie atelier op de derde etage startte Bert de Vries, historicus, beneden in ons kantoor met het bekijken van de kroonjuwelen uit ons archief.

Daarna de expositie in de gang en de vitrine met portretten van bekende Amsterdammers die al eerder bij Portret op Zondag te gast waren. “Wat een talent!”

Hij herkende in één van de vele portretten, die gisteren werden gemaakt op ons atelier, Johan Cruijff. De gelijkenis met Johan, voor Bert de Vries een held, hoorde hij al vaker.

De hele middag, van de eerste tot de laatste minuut verliep in alle opzichten perfect. Bij de thee werden “Eberhardjes”, geserveerd, het koekje van Amsterdam, gesponsord door de stichting Eberhard voor Amsterdam.

Na de laatste drie kwartier poseren zocht Bert samen met zijn vrouw twee portretten uit. Die met de gelijkenis met Johan Cruijff ging natuurlijk mee. Bij een uitermate gezellige borrel was het niet alleen prima nagenieten van deze mooie middag maar smaakte, de door Slager Louman beschikbaar gestelde, huisgemaakte worst, prima!

Portretteren van bekende Amsterdammers doen wij al sinds 1991. Elke 1e zondag van de maand!

Hieronder het resultaat van een zeer geslaagde portret zondagmiddag!