Portret op zondag -Frits Bolkenstein

 

Emeritus prof. dr. mr. Frits Bolkestein

“Het was een mooie middag” zei mijnheer Bolkestein die onze gast was afgelopen zondag 4 november. Er heerste in het atelier een haast meditatieve stilte. Met daarbij de prima sfeer waren dat de benodigde ingrediënten om héél mooi werk te creëren. Zodra het poseren voorbij was maakte mijnheer Bolkestein, zichtbaar blij, een ronde langs de resultaten. Snel iets overzien en bepalen wat hij wil is hij, met zijn 85 jaar, nog niet verleerd. Er was voor hem dan ook niet veel tijd nodig om zijn keuze te maken. Twee van de portretten gingen mee naar huis. Na het heffen van het glas op hem en de vereniging vertelde hij nog over de manifestatie van 22 november 2010 waar hij op het Leidseplein zei dat er juist meer geld naar de kunst moest gaan in plaats van minder. Ook vertelde hij over het toneelstuk “Floris” dat hij onder pseudoniem schreef. Natuurlijk bekeek hij ook de fotoboeken van eerdere gasten. Op de vraag of hij nog een goed advies had voor onze vereniging was zijn antwoord “Gewoon doorgaan!”
Voor meer over de volgende Portret op Zondag, klik hier. Voor een algemene impressie, klik hier