Tekenen en schilderen – soms model – donderdagmorgen 3de etage

Er wordt gewerkt naar model en stilleven en in vrije opdrachten. De cursist wordt opmerkzaam gemaakt op zijn mogelijkheden en gestimuleerd deze te ontwikkelen. Dat is voor iedere deelnemer verschillend. Voor wat betreft materiaalgebruik en techniek kan het ertoe leiden dat tijdens één sessie met eitempera, aquarel, houtskool, acryl of olieverf gewerkt wordt en er zelfs grafiek wordt gemaakt. De eigen inbreng van de cursist is belangrijk en wordt gestimuleerd. Er wordt aandacht besteed aan kleur, compositie en oppervlaktebehandeling. Ook collages komen aan bod.
Peter probeert zich in te leven in het werkstuk of schilderij van de cursist en geeft daar waar nodig aanwijzingen of advies. Hij probeert zijn enthousiasme voor het vak over te dragen en activeert zoveel mogelijk. De kunstgeschiedenis is belangrijk; onderwerpen daaruit en eigen ideeën worden in de les betrokken.

Review

Waar en wanneer
Donderdagmorgen 10.00-12.30 uur, 3e etage

Tarief
Zie: Cursusrooster donderdagmorgen 3e etage

Docent
Peter Dammers

Aanmelden

Fotoimpressie